arrow top
E-mail: office@dzervin.eu
|
Telefon: +381(0)19.731120

Podrum

Podrum Džervin 1927


PODRUM DŽERVIN 1927

logo

Kada su na kasnoantičkom lokalitetu Timacum minus, u Ravni, neposredno pored Knjaževca, arheolozi pronašli kip Dionisa, boga vina starih Rimljana, bio je to dokaz da vinogradarstvo i proizvodnja vina u knjaževačkom kraju postoje od davnih vremena. Još u zapisima antičkih pisaca trećeg i četvrtog veka Knjaževac se pominje kao vinogorje.

U Knjaževcu je 1927. godine osnovana vinogradarska zadruga i sazidan zadružni podrum kapaciteta oko 50 tona grožđa, bio je to početak stvaranja budućeg giganta u proizvodnji vina.

Umereno kontinentalna klima i preko 300 sunčanih dana u godini, pogoduju vinovoj lozi u ovom kraju, a pošten odnos vinara prema vinogradima i grožđu rezultiraju vrhunskim kvalitetom u flaši i čaši.


NAŠA VINA

Knjaževac je kraj neopisane lepote gde se prepliću etno motivi i tradicija sa kasnorimskim iskopinama i spomenicima. Vino u Knjaževcu je neodvojivo od istorije i tradicije kao i sadašnjosti ovoga područja. Knjaževačko vinogorje pripada Timočkom reonu i nalazi se u slivu reke Timok i njenih pritoka.

U našim vinogradima zastupljene su bele sorte Italijanski Rizling, Rajnski Rizling, Sovinjon Blan, a od crvenih sorti Frankovka, Kaberne Sovinjon, Merlo, Pino Noar i Muskat Hamburg.


Dubravka

DUBRAVKA

Naziv proizvoda:
Suvo belo vino

Sadržaj alkohola:
12% vol.

Godina berbe:
2015

Sorta:
Italijanski rizling 50%, Rajnski rizling 50%

Zabeleška vinara:
Naš prvi vinar 1927. napravi kupažu Rajnskog Rizlinga i Italijanskog Rizlinga i utka u nju lepotu i zanos jedne Dubravke. Inspiraciju, za voćni i cvetni miris koji se pretvara u svežinu pitkog vina koje pobuđuje čula, našao je na njenim usnama.

Slaganje s hranom:
Prilagođenost brojnim jelima, kao što su hladna predjela, šunka, sve vrste jela od belog mesa, roštilj i slatkovodna plemenita riba, čine ga nezamenjivim vinom u svakoj prilici.

Služi se rashlađeno na temperaturi 9-11° CRose Romansa

ROSE ROMANSA

Naziv proizvoda:
Suvo roze vino

Sadržaj alkohola:
11,5% vol.

Godina berbe:
2015

Sorta:
Pinot Noir 50%, Muskat Hamburg 50%

Zabeleška vinara:
Kupaža Muskat Hamburga i Pino Noara, sa suncem okupanih vinograda, voćnog mirisa i osvežavajućeg ukusa. Harmonično i pitko vino, ostavlja zanosan i zavodljiv ukus na usnama.

Slaganje s hranom:
Služi se kao aperitiv, a odlično prati prolećne i letnje lagane salate, razna predjela, ribu, suva mesa i jela sa roštilja.

Služi se rashlađeno na temperaturi 10-12° CDespot Crveni

DESPOT CRVENI

Naziv proizvoda:
Suvo crveno vino

Sadržaj alkohola:
12% vol.

Godina berbe:
2015

Sorta:
Kaberne Sovinjon 50%, Merlo 50%

Zabeleška vinara:
Despot među vinima, ime dobio po našem prvom vinaru. U kupažu Kaberne Sovinjona i Merloa udahnuo je miris šumskog voća, crvenu boju rubina i snagu hrastovine iz koje crpi meke i tople tanine.

Slaganje s hranom:
Idealan je pratilac jela od divljači, jela od crvenog i dimljenog mesa, jela sa pikantnim sosevima i zrelih sireva, a lepo će prijati i uz roštilj i jaču morsku ribu.

Služi se rashlađeno na temperaturi 15-17° C